Супа от леща, спанак и източни подправки

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
08/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и обелени моркови, джинджифил, лук и чесън нарязваме на кубчета.

Задушаваме ги с капак за няколко минути в сгорещена мазнина - шарлан, докато лукът омекне.

Сипваме подправките - кимион, куркума, бахар, черен и червен пипер, кориандър, хималайска сол и лют червен пипер. Разбъркваме и заливаме с горещия зеленчуков бульон.

Добавяме на ситно нарязаните червени чушки и начупения карфиол, след малко и добре измитата червена леща. Варим под капак около 20 минути до омекване на лещата.

За да постигнем желаната консистенция, отместваме тенджерата за кратко от котлона, съвсем малко пасираме и после пак връщаме на котлона!

Добавяме нарязаните магданоз и спанак към зеленчуковата супа, разбъркваме и варим още около 5 минути!

Вашата супа от леща е готова!

Поднасяме порцията супа от леща, спанак и източни подправки, украсена със стръкчета свеж магданоз, прясно изцеден лимонов сок и арабска питка!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар