Пъстърва с орехи и лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
492
6k
1k
1k
3
10/10/2019
"Изпитана и много лесна рецепта за пъстърва, която много ще ви допадне "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 374
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пъстърва - 1 бр. около 350 г
  • лук - 2 големи глави
  • орехи - 100 г
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го леко със сол.

В тиган загрейте зехтин, пуснете нарязания лук с един дафинов лист. Захлупете съда и задушете лука до омекване.

Отдръпнете от котлона, изчакайте да се поохлади малко и прибавете нарязаните на едро орехи. Овкусете с щипка черен пипер.

Посолете пъстървата отвътре и отвън. С остър нож направете нарези от едната ѝ страна и сложете в тях песто дженовезе.

Напълнете коремчето на рибата с плънката. Забодете отвора с клечка за зъби.

Налейте зехтин в тавичка. Сложете останалата плънка.

Поставете рибата в тавата. Полейте я със струйка зехтин.

Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

При поднасяне полейте пъстървата с орехи и лук с лимонов сок!

Да ви е сладко!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар