Пъстърва с орехи и лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак201291991
10/10/2019
"Изпитана и много лесна рецепта за пъстърва, която много ще ви допадне "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пъстърва - 1 бр. около 350 г
  • лук - 2 големи глави
  • орехи - 100 г
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го леко със сол.

В тиган загрейте зехтин, пуснете нарязания лук с един дафинов лист. Захлупете съда и задушете лука до омекване.

Отдръпнете от котлона, изчакайте да се поохлади малко и прибавете нарязаните на едро орехи. Овкусете с щипка черен пипер.

Посолете пъстървата отвътре и отвън. С остър нож направете нарези от едната ѝ страна и сложете в тях песто дженовезе.

Напълнете коремчето на рибата с плънката. Забодете отвора с клечка за зъби.

Налейте зехтин в тавичка. Сложете останалата плънка.

Поставете рибата в тавата. Полейте я със струйка зехтин.

Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

При поднасяне полейте пъстървата с орехи и лук с лимонов сок!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар