Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печени яребици а ла Ришельо

Печени яребици а ла Ришельо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печени яребици а ла Ришельо4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие"

Необходими Продукти

  • яребици - 2 бр.
  • бекон - 4 слайса тънко нарязани, пушени
  • гъби - 3 - 4 бр. по избор
  • ориз - 1 с.л.
  • лук - 2 големи глави
  • червено вино - 100 мл
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • масло - бучка
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете омекналото краве масло, сока на половин лимон, сол и щипка черен пипер.

Намажете яребиците добре с тази смес отвътре и отвън.

Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го със сол.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете щедра щипка от нарязания лук, гъбите, нарязани на малки парчета, и ориза. Овкусете със сол.

Налейте от зеленчуковия бульон и захлупете съда. Гответе, докато оризът набъбне.

Оставете плънката да се охлади. С нея напълнете яребиците и забодете отвора с клечка за зъби. Увийте около всяка птичка по два слайса пушен бекон.

На дъното на глинен съд сложете лука и ако ви е останала - от плънката.

Отгоре разположете яребичките. Смесете останалия зеленчуков бульон със сто грама червено вино и 1 супена лъжица захар.

Захлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина.

Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие!

Да ви е сладко!

Източник на рецептата кулинарния блог Храна за мойте канибали!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: