Пияно пиле с надупени картофи

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1493140615275
13/10/2019
"Когато пилето е пияно, а карнофите - надупени, комбинацията е опасно вкусна и много сполучлива "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 082
  • Преглеждания за месеца1442
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (по голямо)
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • бира - 1/2 кутийка
  • масло - 100 г
  • пилешка подправка - 1 - 2 с.л. (Вълшебен вкус)
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладеното пиле измийте и разрежете откъм гърдите.

Поръсете с пилешката подправка и хубаво натрийте с малко олио, за да полепне.

Картофите обелете и всеки разполовете по дължина.

Тях също овкусете, като поръсите с малко черен пипер.

Подредете картофите на дъното на тавата и сложете пилето, както се вижда от снимката.

Поръсете с червен пипер и полейте пилето с малко от разтопеното масло.

Изсипете бирата в тавата и 1 ч.ч. вода.

Сложете пилето с картофи да се пече на 160 градуса (по слаба фурна).

На няколко пъти поливайте печеното пиле с масло и от бульона, който е в тавата.

Да ви е сладко с пияно пиле с надупени картофи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар