Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма и пушено свинско месо

Мусака с кайма и пушено свинско месо

Мусака с кайма и пушено свинско месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вярваме, че пушеното свинско ще придаде неустоим вкус на мусаката, сега ще го тестваме"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • пушено свинско месо - 100 г
  • лук - 1
  • моркови - 1
  • домати - 1
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 4 едри
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л. равни
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера със загрято олио се задушават нарязан ситно лук, моркови и картофи на малки кубчета и две-три лъжици вода.

Добавя се каймата да стане на трохи.

Идва ред на нарязан домат на ситно, червен пипер 1 с.л., разбърква се с дървена лъжица, наливаме вода малко под продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер и накрая магданоз. Когато заври, се сваля и прибавяме нарязано свинско, пушено месо на кубчета.

Прехвърля се сместа в правоъгълна тавичка и печем мусаката в загрята фурна 180°C с вентилатор, докато изври водата.

Приготвя се заливка за мусака от разбити яйца, кисело мляко, брашно на кашичка и се залива отгоре.

Печем мусаката още 10 минути отгоре до зачервяване.

Сервира се нарязана на квадрати с пресни зеленчуци! Пушеното свинско месо ѝ придава още по-апетитен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: