Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Агнешки дроб по селски

Агнешки дроб по селски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Агнешки дроб по селски
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Агнешкият дроб е истински деликатес, който, приготвен по тази рецепта, направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 бр. печена, червена
  • домати - 2 - 3 бр.
  • сол - щипка
  • магданоз - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, посолете и претрийте.

В тиган загрейте чашка зехтин.

Пуснете лука, добавете нарязания на парчета дроб и запържете за кратко.

Полейте с няколко супени лъжици бяло вино. Захлупете съда и задушете за 5 мин.

Нарежете една голяма, печена, червена чушка на малки парчета.

Разполовете доматите. Добавете зеленчуците в тигана. Захлупете и гответе още около 10 мин.

Подправете агнешкия дроб с щипка черен и червен пипер, щипка сол и поръсете щедра щипка наситнен магданоз.

Сервирайте агнешкия дроб по селски топъл, по желание със салатка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: