Метхи паратха

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
546
92
104
17/10/2019
"Няма да намерите по-ароматни питки - лесни за приготвяне и с познат, но някак различен аромат "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 392
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно ата - 2 ч.ч.
  • листа метхи - 1 ч.ч. пресни /сминдух/
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. гъсто
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. млян
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л. на прах
  • семена аджвайн - 1/2 ч.л. смлени
  • олио - 2 с.л.
  • мазнина - 2 ч.л. масло + 5 - 6 ч.л. масло за печенето
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресявам брашното, добавям нарязаните листа сминдух, киселото мляко, подправките, олиото и солта и омесвам тесто, като отвреме навреме прибавям по малко вода.

Оставям в купата, покрито с влажна кърпа да втаса за половин час. Разделям на 4 топки.

Всяка разточвам върху набрашнена повърхност, намазвам с масло, хващам краищата, придавам им форма на кесия и отново разточвам с диаметъра на тигана, в който ще ги пека.

Загрявам тигана, прехвърлям питката, изчаквам минута-две, намазвам с масло, обръщам, пак изчаквам минута-две, отново намазвам с масло, отново обръщам и така няколко пъти до готовност. 

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар