Испански крокети

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
229
09/07/2013
"Испански или не - ще ги изядем до последния!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 672
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Крокети

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото и свинското месо на малки кубчета и ги смиламе с месомелачката поне 2 пъти. Загряваме 1-2 с.л. олио и запържваме за кратко смляното месо.

Когато каймата смени цвета си поръсваме с брашното, а 3-4 минути по-късно наливаме и прясното мляко.

Задушаваме сместа на тих огън докато се сгъсти. Отстраняваме я от котлона и я оставяме малко да се охлади. Към изстиналата кайма се добавя яйцето, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме крокети, които овалваме в брашно или в галета и изпържваме до покафеняване в силно сгорещена мазнина.

Испанските крокети се поднасят със салата по избор или пикантно доматено пюре.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
08.04.2016 12:51
Рецептата е много добра ! Но винаги повече се радвам на домашно направени и авторски снимки,иначе всичко друго е супер .
0
0