Испански крокети

09/07/2013
Адриа
отАдриаНовак
"Испански или не - ще ги изядем до последния!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 224
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото и свинското месо на малки кубчета и ги смиламе с месомелачката поне 2 пъти. Загряваме 1-2 с.л. олио и запържваме за кратко смляното месо.

Когато каймата смени цвета си поръсваме с брашното, а 3-4 минути по-късно наливаме и прясното мляко.

Задушаваме сместа на тих огън докато се сгъсти. Отстраняваме я от котлона и я оставяме малко да се охлади. Към изстиналата кайма се добавя яйцето, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме крокети, които овалваме в брашно или в галета и изпържваме до покафеняване в силно сгорещена мазнина.

Испанските крокети се поднасят със салата по избор или пикантно доматено пюре.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
08.04.2016 12:51
Рецептата е много добра ! Но винаги повече се радвам на домашно направени и авторски снимки,иначе всичко друго е супер .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв