Пиле яхния с праз лук и целина

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак276412961
26/10/2019
"На тази вкусна яхния ѝ липсвате само вие - затова бързо да поправите този пропуск "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 177
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В удобна тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин.

Загрейте и пуснете нарязаното пилешко месо (крилца, бутчета, пилешки гърди).

Изпържете за 3-4 мин, като обръщате месото често. Добавете нарязаните праз лук и селъри.

Поръсете с една супена лъжица червен пипер, овкусете с щипка черен пипер, сол и добавете 2 с.л. доматено пюре.

Захлупете съда и задушете яхнията с пиле за 10 мин, след което излейте топлия зеленчуков бульон и довършете готвенето, докато ястието остане на мазнина.

Поднесете пилешката яхния с праз лук и целина, поръсена с наситнен магданоз!

Много вкусно ястие се получава! Опитайте!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар