Начин на приготвяне
В удобна тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин.
Загрейте и пуснете нарязаното пилешко месо (крилца, бутчета, пилешки гърди).
Изпържете за 3-4 мин, като обръщате месото често. Добавете нарязаните праз лук и селъри.
Поръсете с една супена лъжица червен пипер, овкусете с щипка черен пипер, сол и добавете 2 с.л. доматено пюре.
Захлупете съда и задушете яхнията с пиле за 10 мин, след което излейте топлия зеленчуков бульон и довършете готвенето, докато ястието остане на мазнина.
Поднесете пилешката яхния с праз лук и целина, поръсена с наситнен магданоз!
Много вкусно ястие се получава! Опитайте!
Да ви е сладко!
Коментари