Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Крокети с кашкавал и извара

Крокети с кашкавал и извара

Крокети с кашкавал и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусни и хрупкави крокети, които са намерили сродната си душа в лицето на туршията"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • извара - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • кашкавал - 100 г на пръчици
  • олио - за пържене
  • галета - 1 к.ч.
  • яйца - 1 голямо за потапяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварени картофи се отцеждат и още топли се намачкват с вилица.

Добавя се жълтък, сол, черен пипер, риган и извара.

Разбърква се добре, да се смесят продуктите като меко тесто.

Оформят се топчета. Всяко се сплесква в длани, в средата се поставя пръчица от кашкавал и затваряме като крокет.

В плитка чиния сипваме галета, разбива се яйцето в купичка.

В тиган се загрява олио. Топим първо в яйцето, овалваме в галета и пържим от всички страни до златисто.

Изважда се върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме крокетите в чиния с вкусна туршия за обяд.

Много вкусни крокети с кашкавал и извара и бързо се приготвят!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: