Начин на приготвяне
Измиваме карфиола и начупваме на малки парченца.
Сипваме ги в тиган с малко шарлан, който сме загряли, и захлупваме с капак. Разбъркваме периодично, тъй като лесно започва да се запича и посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л. равна). Нарязваме на ситно копъра.
Разбъркваме яйцата заедно с малко куркума, черен млян пипер и щипка хималайска сол и ги сипваме, разбърквайки енергично и равномерно при карфиола. Добавяме и копъра и сушения стрит босилек и не спираме да разбъркваме.
После отново захлупваме и оставяме леко да се запича (ако е нужно може да прибавим още малко шарлан). И готово! Лесно, бързо и много вкусно!
Нежно хрупкав карфиол с яйца, копър и подправки, подходящ за гарнитура към някое друго вкусно есенно ястие, както и много си подхожда с млечен сос.
Чудно Вкусно!