Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз от карфиол със зеленчуци на тиган

Ориз от карфиол със зеленчуци на тиган

Ориз от карфиол със зеленчуци на тиган
Снимка: Илиана Първанова
8 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ориз, ама не съвсем - вижте как карфиолът го замества перфектно в рецептата по-долу"

Необходими Продукти

  • карфиол - ½ средна глава
  • моркови - 2 - 3 бр. или 1 ч.ч. нарязани на кубченца
  • лук - 1 глава
  • грах - 5 - 6 с.л. от буркан
  • яйца - 2 бр.
  • куркума - ½ ч.л. равна
  • кориандър - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • босилек - 2 - 3 пресни листенца за декорация
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • шарлан - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка чукваме яйцата, разбъркваме ги и прибавяме подправките - хималайска сол, кориандър, черен пипер и куркума.

Загряваме шарлан в керамичен тиган с незалепващо покритие и изпържваме яйцата, като бъркани, ала с бързи движения, се стараем да постигнем едри парченца.

След като са готови, ги изсипваме в отделен съд, за да изчакат реда си. Не изключваме котлона, а в същия тиган загряваме шарлан - около 3 с.л. и задушаваме нарязаните на малки кубченца моркови и лука.

След като поомекнат прибавяме и граха от буркана, разбъркваме и подправяме с черен пипер и хималайска сол.

През това време в отделна купа рендосваме карфиола равномерно на едро ренде, като се стараем да постигнем вид на ориз.

Добавяме снежно-белия зеленчук в тигана и разбъркваме старателно, докато се запържи и след около 5 минути сипваме предварително изпържените яйчица на големи парченца.

Разбъркваме всичко заедно и поднасяме в красиво блюдо, украсено с листенца пресен босилек!

Крехкия хрупкав карфиол е достоен заместител на ориза!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: