Начин на приготвяне
Взимам средно голяма тава за паеля, слагам я на газовия котлон и слагам зехтина с много ситно нарязания чесън.
Чесънът убива силната миризма на зехтина. След това запържвам нарязаните на ленти чушки за 2-3 минути, вадя ги и оставям настрани.
В мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото.
След това добавям червения пипер бъркам енергично и много важно - след като усетите леко загарящата миризма на пипера, слагате доматеното пюре.
Бъркам енергично и добавям 2 ч.ч. пилешки бульон. Оставям да поври до редуциране на бульона. Добавям ориза, зеления фасул, зрелия сварен фасул и 6 ч.ч. бульон.
Подправяме със сол, черен пипер и щипка шафран. Тайната на вкусната паеля е в леко загорелия вкус на ориза. Сервира се с нарязани лимони.
Коментари