Пълнен хляб с маслинова салата

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Новак
52
18
59
12/11/2019
"Да, точно така, можем да скрием салата в хляб - и ни се получи много добре "
Приготвяне180 мин.
Готвене25 мин.
Общо205 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг бяло
  • мая - 2 пак. суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • вода - 750 мл хладка
  • за маслиновата салата
  • черни маслини - 150 г без костилки, нарязани на 4
  • зелени маслини - 150 г без костилки, нарязани на 4
  • сушени зеленчуци - 2 с.л.
  • моркови - 1 настърган на едрото ренде
  • червен лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • магданоз - 1/2 ч.ч., нарязан на не много ситно
  • моцарела - 125 г, нарязана на дребни кубчета
  • краве сирене - 100 г твърдо, настъргано на едро ренде
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тесто се омесва меко тесто, което се оставя да втаса на стайна температура до удвояване на обема.

След първото втасване се разбърква хубаво с дървена лъжица, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса втори път.

В купа се слагат продуктите за маслиновата салата, объркват се хубаво и се изсипват в тестото след второто втасване.

С шпатула внимателно се смесва всичко, докато плънката се разпредели равномерно навсякъде. Отново се покрива и отново се оставя да втаса до удвояване на обема.

Фурната се загрява на 230 градуса заедно със съда, в който ще се пече /може и два по-малки/, като суровото не трябва да изпълва повече от половината от съда.

След третото втасване и загряла фурна плотът се наръсва обилно с брашно, изсипва се тестото и с няколко движения се събира в средата, колкото да му се придаде форма.

Отгоре се поръсва с брашно и се прехвърля в съда за печене. Ако ще се пече в две или повече форми, всяка част отделно се оформя, поръсва с брашно и се прехвърля в съда, в който ще се пече.

Времето за печене на хляба е между 25-40 минути, докато се зачерви хубаво коричката и хлябът на тежест се усеща лек.

Пълненият хляб с маслинова салата заважда се от фурната и от съда и се поставя върху решетка до пълното му изстиване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:08
звучи ми много вкусничко
0
0
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
12.11.2019 22:23
Благодаря! Поздрави!
0
0