Патладжанена кавърма

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
223
1k
745
511
1
13/11/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 или 3 бр. големи
  • червен чушки - 3 бр. капия
  • тиквичка - 1 бр.
  • магданоз
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - шипка
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилитки
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме чушките и печем на фурната на 180 градуса. После ги режем на малки купчета.

Режем патладжаните на малки кубчета и ги посоляваме и чакаме половин час да си пуснат горчивия сок.

Режем тиквичката също на кубчета, лука - на ситно.

После взимаме един тиган, слагаме мазнина вътре в тигана, добавяме лука, патладжана и тиквичката и запържваме, а след като омекнат малко, добавяме печените червени чушки, счукан чесън, оцет, посоляваме добавяме черен пипер и магданоз към кавърмата.

Разбъркваме зеленчуковата кавърма още малко, да се смесят вкусовете.

Сервирате патладжанената кавърма топла. Може и с малко поръсено сирене от горе

Керамична касерола с дръжки 16см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар