Начин на приготвяне
Изсипете брашното върху кухненския плот. Направете кладенче и сложете всички продукти за тестото.
Натрошете маята (ако искате, може да я разтворите предварително в прясното мляко).
Замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 10 равни част. Всяка топка разделете на две.
Направете два фитила, увийте ги един в друг и оформете геврече.
Постъпете по същия начин и с останалите топки.
Подредете гевреците в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Намажете с жълтъка, прясното мляко и олиото. Поръсете със захари сусам.
Оставете на топло да втасат още веднъж.
Загрейте фурната на 170 градуса и печетедомашните гевречета до готовност.
Извадете и оставете леко да изстинат.
Коментари