Златоградски пататник

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
17/11/2019
"Ще си кажете пататник, да ама не - този не е обикновен, а Златоградски "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете картофите на едро ренде. Настържете и лука. Изстискайте с ръце, колкото можете. Разбъркайте заедно настърганите картофи, лук, ориза, сиренето, джоджена, черния пипер и овкусете със сол.

Намажете тавата хубаво с масло. Постелете една от корите за баница в подходяща тава, така че кората да излиза около 10 см. Сложете половината плънка. Сложете малки парченца масло. Сложете втората кора, но изрежете излишното. Да остане кора голяма колкото тавата, без да излиза.

Сложете втората половина от плънката и поръсете с малки парченца масло. Покрийте с третата кора отново изрежете излишното. Завийте стърчащите краища навътре. Поставете решетката на печката на най-ниското ниво.

Включете да се загрява фурната само на долен реотан на 200 градуса. Сложете тавата с пататник и печете около 30 мин. или до зачервяване. Обърнете върху плосък капак (без ръб) този златоградски пататник.

Намежете горещата тава с масло и върнете пататника с неизпечената част към тавата. Печете още около 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар