Начин на приготвяне
Почистете рибата от вътрешностите и я измийте добре под течаща вода. Разрежете на две по дължина.
След това я подсушете с домакинска хартия.
Намажете нарязаните риби със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги за 30 минути в хладилника.
Нарежете девесила на ситно.
Изцедете сока на един лимон, другия нарежете на шайби.
Сложете рибата в подмазана с малко зехтин тава.
Смесете девесила с лимоновия сок, разбъркайте и залейте скумрията. Отгоре наредете резени лимон.
Покрийте съда с фолио и сложете да се пече на загряна фурна на 200 градуса за 30 минути.
След това махнете фолиото и печете още 5 минути на функция грил, докато добият лек загар.
Поднесете печената скумрия с девесил с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.
Добър апетит с тази скумрия с девесил под фолио!