Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско месо с разкошен сос

Печено свинско месо с разкошен сос

Печено свинско месо с разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • вино - 1/2 к.ч. Педро Хименес
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.к.
  • за соса
  • сметана - 200 мл за готвене
  • ром - 1 капачка
  • черен пипер - 20 бр. зърна
  • черен пипер - млян
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги подредете в тавичка за печене. Поръсете с подправките и залейте с виното. Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на месото.

В малка тенджера разтопете кравето масло. Сложете зърната черен пипер. Запържете за няколко минути.

Налейте рома и оставете за няколко минути да се изпари алкохолът. Сложете сметаната, намалете котлона и варете до желаната гъстота. Малко преди да изключете сложете сол и поръсете с черен пипер.

Извадете готовото свинско печено, сложете от соса и сервирайте веднага.

Печено свинско месо с разкошен сос - няма как да устоите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: