Заешко със зеленчуци и царевица гювеч

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
866
1
26/11/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 624
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 800 г ( предни и задни бутчета)
  • червени чушки - 5 бр.
  • печурки - 250 г гъби пресни
  • лук - 2 глави кромид
  • сладка царевица - 150 г
  • олио - 100 мл
  • бира - 150 мл
  • сол
  • чер пипер
  • червен пипер
  • униварсална подправка - зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките бутчета се измиват и подсушават, запържват се в малко мазнина от двете страни и се слагат в гювеч.

Гъбите се нарязват на шайби, чушките - на ивици, лука - на полумесци. Лукът се задушава за кратко в тиган и след това се добавя при заешкото в гювеча, след това гъбите и чушките също минават за кратко през тигана и се добавят в гювеча.

Добавя се сладката царевица, сол, чер пипер, червен пипер, универсалната подправка, налива се бирата, наливат се и 150 мл вода, всичко се разбърква хубаво, захлупва се с капака и гювечът със заешко се слага да се пече.

Заешкото със зеленчуци и царевица гювеч се пече се на 200°C първия час, след това се намалява на 180°C и гювечът се пече до готовност (около 90 мин още).

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар