Боб в глинен гювеч

29/11/2019
"Постен боб в глинен гювеч - по-вкусно от най-вкусното ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене200 мин.
Общо215 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 559
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 1 кг стар фасул
  • сушени домати - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава стар
  • чушки - 1 червена пиперка, нарязана на ситно
  • сол
  • доматено пюре - на око
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • вода - да покрие съставките и малко над тях
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате фасула.

В тенджера на котлона с вода завира. Изхвърляте водата и прехвърляте боба в гювеч.

Прибавяте всички съставки и вода три пръста над тях.

Затваряте капака и слагате боба в гърне във фурната за 3 часа на 180 градуса.

Този боб в глинен гювеч е уникална вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар