Пържоли с гъби и вино в гювеч

nowayout.bgnowayout.bgНовак431
02/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата198
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставям пържолите и овкусявам с подправките. Нарязвам чесъна на дребно, а лука на кръгчета и ги добавям при пържолите.

Разбърквам всичко добре, а след това заливам продуктите с балсамовия оцет (на вкус, лично аз предпочитам да е в повечко), виното и олиото. Отново разбърквам всичко, похлупвам купата и я оставям в хладилника поне за цяла нощ.

На другия ден изваждам купата с маринованите пържоли докато станат на стайна температура, а през това време измивам и нарязвам гъбите на две (или както Ви харесва) и морковите.

След като пържолите са отвърнали (с целия сос от вино и балсамов оцет), а гъбите и морковите са нарязани, ги добавям в гювеча.

Слагам ги в студена фурна и пускам на 180 градуса. В полуготовност може да намалите малко градусите - колкото по-бавно, толкова по-крехко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар