Начин на приготвяне
Тъй като пилешките воденички представляват мускул и има риск да станат жилави, препоръчително е да ги сварим предварително, за да са мекички.
Варят се на слаб до умерен огън около 1 час или повече в зависимост от това дали са от домашно или купешко пиле или дали са от млада или по- възрастна птица. Най-добре ще установите кога са готови, като ги пробвате.
За да запържите воденичките и да сътворите от тях чудно вкусно мезе, загрейте маслото и зехтина и в тях първо сложете лука, нарязан на тънки парченца, заедно със зелените перца. Аз използвам пресен лук с леко оформена вече глава, а не от най-тънкия, затова понякога и един стрък ми е достатъчен.
Когато лука поомекне сложете воденичките, като ги изваждате от бульона с решетъчна лъжица и директно прехвърляте в тигана. Не се отцеждат предварително, за да не изсъхват.
По желание може да се нарежат на по-малки парченца или ленти.
Посолете, овкусете с черния пипер и пържете, докато лукът стане златист, а воденичките също започнат да придобиват загарче. Тогава сложете виното и гответе мезето до изпаряването му.
Поднесете вкусното и лесно мезе от пържени воденички с лук, като върху порцията изстискате сока от половин лимон или просто го поставите отстрани, за да си слага всеки според вкуса.
Добър апетит!
Коментари
Къде сте я наврели тази рецепта си е ваша работа
Реклами да искаш