Най-добрата лазаня Болонезе

Най-добрата лазаня Болонезе

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
20
74
29
33
16/12/2019
"Отдавна си мечтаем за лазаня Болонезе и тя най-накрая е в ръцете ни"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 041
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • наденица - 1 кг италианска
  • говеждо месо - 3/4 кг
  • лук - 1/2 ч.ч. смлян
  • чесън - 2 скилидки, натрошен
  • консевирани домати - 4 бр.
  • доматено пюре - 2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л. бяла
  • босилек - 1 1/2 ч.л. изсушени листа
  • семена от копър - 1/2 ч.л.
  • италианска подправка - 1 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л., разделена или на вкус
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • магданоз - 4 с.л. нарязан пресен
  • кори за лазаня - 12 бр.
  • рикота - настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • моцарела - 3/4 кг сирене, нарязано на ситно
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В холандска фурна гответе наденицата, смляното говеждо месо, лука и чесъна на среден огън, докато добре покафенеят.

Разбъркайте консервираните домати, доматеното пюре, доматения сос и водата.

Подправете със захар, босилек, семена от копър, италианска подправка, 1 чаена лъжичка сол, черен пипер и 2 супени лъжици магданоз.

Варете и покрийте около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време.

Донесете голям съд с леко подсолена вода до кипене. Варете корите за лазаня във вряща вода за 8-10 минути. Изцедете корите и изплакнете със студена вода. В купа за смесване комбинирайте сиренето рикота с яйцето, останалия магданоз и 1/2 чаена лъжичка сол.

Загрейте фурната до 375 градуса F (190°C).

За да се съберат, разпределете 1 1/2 чаши Болонезе сос в дъното на тавичка за печене. Подредете 6 кори по дължина върху Болонезе сос. Поръсете с едната половина от сместа със сирене рикота. Отгоре се намазва с една трета резени сирене моцарела, 1/2 чаши Болонезе сос над моцарела и поръсете с 1/4 чаша сирене пармезан.

Повторете слоевете, а отгоре намажете лазанята с останалата моцарела и пармезан.

Покрийте с фолио лазанята Болонезе: за да предотвратите залепването, напръскайте фолиото със спрей за готвене или се уверете, че фолиото не докосва сиренето.

Печете най-добрата лазаня Болонезе в предварително загрята фурна за 25 минути. Извадете фолиото и печете допълнително 25 минути. Охладете за 15 минути преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар