Страхотно мезе от свински уши

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
13/12/2019
"Ние пък залагаме на едно по-различно мезе за Коледа - свински ушички и любимото питие, това е гледката, която поръчваме на масата "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 246
  • Преглеждания за месеца801
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински уши - 8 бр.
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • праз - 5 см стрък от бялата част
  • лют пипер - на люспи
  • червен пипер - пушен
  • черен пипер
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина.

Останалата част прибавете към съставките за свинска пача.

Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След като леко се охладят ги нарязваме на хапки.

В 1/2 от маслото и растителната мазнина запържваме нарязания на много ситно праз.

След като зеленчукът се задуши до омекване, прибавяме към него свинските хрущялни хапки.

Овкусяваме със сол, лютив и сладък червен пипер и черен пипер.

Прехвърляме мезето в тавичка, като добавяме още малко от маслото. Поръсваме с щипка-две лют пипер и запичаме във фурната за 10-15 минути.

Преди да отстраним свинското мезе от фурната го поръсваме с настърган на ситно кашкавал и дозапичаме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар