Начин на приготвяне
Първо приготвяме питките. Замесваме тесто, като първо активираме маята със захарта и 2 с.л. брашно, разбиваме с тел и оставяме за 5-10 минути, след това добавяме водата, солта и олиото, добавяме по малко брашно, докато се получи нелепнещо тесто.
Оставяме да почине 30 минути, след това разделяме тестото на 4 и оформяме питките, оставяме за още 30 минути да почине и мажем всяка питка с жълтък и малко прясно мляко.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Докато питките изстиват, приготвяме плънката за гювечетата.
Запържваме всичко с масло и добавяме сметаната да покъкри 5 минути, слагаме сол и черен пипер и сваляме от котлона.
Изрязваме отгоре като капаче на всяка питка, издълбаваме и намазваме стените с разтопено масло.
Пълним със сместа и слагаме отгоре резенчета домат и моцарела. Запичаме за 10 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
По принцип, както си правите гювече, по същия начин, вместо в глинено гювече, слагате продуктите в питка. Може и да си купите готови питки, ако бързате.
Горещо препоръчвам няма да съжалявате!