Телешки стек с кафяв ориз

14/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявият ориз се вари според указанията на опаковката. Отцежда се и се сипва в купа.

Ментата и магданозът се измиват. Листат на ментата се откъсват и се нарязват на ситно заедно с магданоза. Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Заедно с билките се добавят към ориза.

Лимонът се изстисква в ориза, като семките му не трябва да попадат вътре. Добавят се малко зехтини черен пипер. Нарът се държи с отрязаната половина надолу към купата и се удря с лъжица, за да паднат зърната. Разбърква се и се овкусява със сол.

Печените чушки се отцеждат.

Слага се грил тиган да загрее. Шамфъстъците се запичат леко и е счукват в хаванче. След което тиганът се намазва с малко мазнина.

Телешкият стек се намазва със зехтин, морска сол и черен пипер. Пече се по 2-3 минути от всяка страна, като се обръща на всяка минута за средно изпечено месо. Или се приготвя по ваше предпочитание. Стекът се слага върху чушките да почине.

Оризът се сипва в плато за сервиране.

Телешкото месо и чушките се объркват в отделените сокове. Стекът се реже на филийки и заедно с печените пиперки се прибавят при ориза.

Поръсва се със счуканите ядки. Поръсва се със сиренето и останалите зърна нар. Сервира се. /по рецепта на Джейми Оливър/

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар