Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко с масло и лимон

Задушено агнешко с масло и лимон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Задушено агнешко с масло и лимон1 / 2
29/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г бут
  • масло - 100 г
  • брашно - 40 г
  • лимони - 1 лимон
  • сол
  • билки - на вкус и по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измийте агнешкото месо. Подсушете го със салфетка или хартия. Разрежете го на 6 еднакви порционни парчета. Овкусете с малко сол и черен пипер, овъргаляйте в брашно и наредете в предварително намазнена тавичка.

Така приготвеното агнешко месо се запича в умерена (170-180 градуса) фурна с билките. Мазнината, отделена от печенето, се събира и загрява, а в нея се запържва остатъка от брашното. Добавя се и малко хладка вода/вино и сосът се вари до сгъстяване.

Готовия сос се разрежда с прясно изстискан лимимонов сок (само половин лимон), а другата половина от лимона се нарязва на резени и се използва за украса.

Залейте изпеченото месо със готовия сос. Сервира се горещо, с гарнитура от задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: