Начин на приготвяне
Първо си пуснете фурната на горен и долен реотан и 200 градуса.
Измийте гъбите и доматите и ги нарежете на филии. Парчето кашкавал - също /предвидете по две за кренвиршка/. Обелете кренвиршите. Вместо кренвирши може да нарежете салам на дебели и дълги ленти /например: камчията ще даде аромата на чесън, дебърцините - пикантен пушен вкус/.
Пригответе широка чиния и я намажете с мазнина. Същото сторете с тава, среден размер и я сложете наблизко.
Изваждате цялото тесто и го разделяте на четири приблизително еднакви по големина части. Разполагате ги върху найлоновата торбичка от тестото и слагате една от частите в намазаната чиния. Капнете върху ръцете си малко олио и започнете да разтегляте във въздуха парчето от центъра към краищата, докато го завъртате.
Когато стане с диаметър около 20-тина сантиметра, полагате тестото върху чинията и слагате 1/4 от всеки от продуктите: по 1/2 гъбка и 1/2 домат - това са 2-3 резена, 1 кренвирш и две филии от кашкавала. Подреждате всичко в средата на тестото, а след това подхващате едната страна и загръщате продуктите.
Същото правите с другата страна и внимателно повдигате така оформената кренвиршка/саламка от чинията и я пренасяте в близката тава, като я обръщате да легне на залепените краища, а дъното, което е лежало в чинията да дойде отгоре.
Повтаряте същата последователност на действията и за останалите кренвиршки. А нима в пица калцоне да няма домати и кашкавал, или пък гъби! ? ....
Всичко: сглобяване и оформяне на ястието ще ви отнеме около 15 минути. За това време ще се е сгорещила и фурната.
Така приготвените кренвиршки Калцоне са готови за още 15-тина минути.