Малки содени питки с кашкавал и магданоз

05/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се двата вида брашно, оформя се кладенче и поръсваме със сол и черен пипер.

В киселото мляко се разбива сода за хляб да бухне, смесва се с прясното мляко и сипваме в кладенчето.

Добавя се олио, настърган на едро ренде кашкавал и нарязан магданоз.

С вилица се бърка на тесто, после се доомесва с бяло брашно да се получи топка средно меко тесто, леко лепне.

С набрашнени ръце се оформят 7 топчета и се нареждат в тавичка върху хартия за печене.

Оставят се содените питки да починат 10 -15 минути.

С нож се правят на кръст дълбоки разрези.

Печем малките питки в загрята фурна 180°C до зачервяване около 20 минути.

Изваждат се малките содени питки и покриваме за 5 минути с кърпа.

Уникален вкус! Може да се приготвят като отделни хлебчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар