Начин на приготвяне
Нарежете половин пиле на порции. Сложете месото в тенджера и налейте около литър и половина вода.
Добавете глава лук, морков и стрък селъри нарязани на едро. Кипнете и препенете с решетъчна лъжица. Посолете и сварете до омекване на месото.
В друга тенджерка налейте кафена чашка зехтин. Добавете оризовото брашно и веднага налейте черпак бульон.
Бъркайте енергично с телена бъркалка докато хомогенизирате сместа. Налейте от бульона до желана гъстота и добавете месото. Може да го обезкостите.
Гответе фрикасето около 10 минути, като разбърквате често и ако е необходимо доливате от бульона.
Разбийте един жълтък с 3 с.л. кисело мляко. Излейте застройката във врящото фрикасе.
Оставете да клокне и свалете от котлона. Подправете с няколко капки лимонов сок. При поднасяне поръсете с щипка черен пипер.
Безглутеновото пилешко фрикасе става много вкусно с мека нежна консистенция и лесна усвояемост.
Да ви е сладко!