Картофено пюре с кашкавал на фурна

ВилиВилиНовак
08/08/2013
"Ужасно вкусно вегетарианско ястие, което лесно могат да приготвят дори и онези, които имат много малко опит в кухнята "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 013
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с млякото и ги кипнете. Добавете измитите и нарязани картофи. След като картофите се сварят, направете пюре с млякото и водата, които са останали в тенджерата.

Добавете маслото, солта, индийското орехче и настъргания кашкавал. Оставете сместа да се охлади малко и добавете разбитите яйца.

Разбъркайте добре пюрето и го поставете в предварително намаслена тава за печене. По желание отгоре може да го посипете с галета или настърган кашкавал.

Пюрето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 50-тина минути. Поднася се топло.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
били
били
09.09.2013 12:46
не
0
0
Аз
Аз
09.08.2013 11:04
1st
0
0