Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани с кайма и доматен сос

Патладжани с кайма и доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Патладжани с кайма и доматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Едно лятно изкушение, на което никой не може да устои!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 1 буркан стерилизирани
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 малка глава
  • кашкавал - за поръсване
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете.

Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.

Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.

Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.

Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната.

Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи.

Патладжаните с кайма и доматен сос са много вкусни.

Ако обичате патладжани, опитайте непременно и предложенията ни за мусака с патладжан или патладжанът на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма такава вкусотия! Страхотно ми се получи. Благодаря за рецептата!
16.11.2022 15:53
Сефарад
Сефарад
Чудесна рецепта. Много е вкусно ! Често си я готвя!! Препоръка- консумирайте след няколко часа. Ставя по - зрял вкуса!!
11.08.2013 11:53
3