Крехки свински пържоли

ЛилиЛилиНовак
12/08/2013
"Знаете ли как да си направите най-крехките пържоли? Вижте тази рецепта за пържоли в бирена марината"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 500
  • Преглеждания за месеца669
  • Преглеждания за седмицата224
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пържолите, след което ги поръсете равномерно от двете страни със сол и черен пипер. Разтопете маслото и меда, намажете всяка една от пържолите с тази смес.

Наредете пържолите в тава или гювеч и ги залейте с 1/2 ч.ч. вода и бирата. Ако ги печете в тава, най-добре я покрийте с фолио. Сложете ги в студена фурна и я включете на 200 градуса.

Пържолите се пекат за около 90 минути. 10-тина минути преди да станат готови, махнете фолиото, за да запекат отгоре.

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Ламби
Ламби
31.12.2018 07:07
Опитай като ги намажеш със смес от 1ч.л.мед + 1ч.л горчица + 2 ч.л. соев сос !
0
0
Росица Петрова
Намалих меда на 1 лъжица и пекох около 50 минути. Мисля, че това време е достатъчно
0
0
Димитър Дадачев
След като се пекат 90 мин. , пържоли ли ще са или свински хапки ?
10
1