Крехки свински пържоли

12/08/2013
Лили
отЛилиНовак
"Знаете ли как да си направите най-крехките пържоли? Вижте тази рецепта за пържоли в бирена марината"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125 011
  • Преглеждания за месеца660
  • Преглеждания за седмицата192
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пържолите, след което ги поръсете равномерно от двете страни със сол и черен пипер. Разтопете маслото и меда, намажете всяка една от пържолите с тази смес.

Наредете пържолите в тава или гювеч и ги залейте с 1/2 ч.ч. вода и бирата. Ако ги печете в тава, най-добре я покрийте с фолио. Сложете ги в студена фурна и я включете на 200 градуса.

Пържолите се пекат за около 90 минути. 10-тина минути преди да станат готови, махнете фолиото, за да запекат отгоре.подобни рецепти тук

5 8
4 5
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Росица Петрова
Намалих меда на 1 лъжица и пекох около 50 минути. Мисля, че това време е достатъчно
0
0
Димитър Дадачев
След като се пекат 90 мин. , пържоли ли ще са или свински хапки ?
9
1
иван
иван
28.09.2013 19:49
но това не са пържоли, а печоли.
2
0
Иванка
Иванка
07.01.2014 14:29
Правя ги по подобен начин,с много малко мед и соев сос,стават супер!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв