Крехки свински пържоли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Крехки свински пържоли
Снимка: Анонимен
2 / 3
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Знаете ли как да си направите най-крехките пържоли? Вижте тази рецепта за пържоли в бирена марината"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пържолите, след което ги поръсете равномерно от двете страни със сол и черен пипер. Разтопете маслото и меда, намажете всяка една от пържолите с тази смес.

Наредете пържолите в тава или гювеч и ги залейте с 1/2 ч.ч. вода и бирата. Ако ги печете в тава, най-добре я покрийте с фолио. Сложете ги в студена фурна и я включете на 200 градуса.

Пържолите се пекат за около 90 минути. 10-тина минути преди да станат готови, махнете фолиото, за да запекат отгоре.

Крехките свински пържоли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
46
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
90минути е много за печене при тези нови модерни печки ,пържолите стават на сухари .200градуса за 90 минути е много ,направих но не получих крехките свински пържоли !
02.05.2022 06:33
Deni Dimittrova
Deni Dimittrova
С по-малко мед са божествени!
01.04.2022 16:16
Ламби
Ламби
Опитай като ги намажеш със смес от 1ч.л.мед + 1ч.л горчица + 2 ч.л. соев сос !
31.12.2018 07:07
Росица Петрова
Росица Петрова
Намалих меда на 1 лъжица и пекох около 50 минути. Мисля, че това време е достатъчно
24.09.2018 11:19
1
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
След като се пекат 90 мин. , пържоли ли ще са или свински хапки ?
13.06.2016 19:13
13
1
иван
иван
но това не са пържоли, а печоли.
28.09.2013 19:49
2
1
Покажи всички подкоментари
Миглена
Миглена
Здравейте,
Пробвах рецептата и много ми хареса, но пържолите имат много силен сладък вкус. Според мен ако се добави по-малко мед и малко соев сос ще станат още по-хубави. Все пак благодаря за рецептата :)
24.08.2013 20:27
7
2
Диди
Диди
ммм да, аз ги правя в тавичка с фолио и стават супер крехки.Да си оближеш пръстите :)
16.08.2013 16:22
7
1