Начин на приготвяне
Това ястие заслужава всяка минута през която се приготвя. Времето наистина е нужно за приготвянето му, но ако имате мариновани гриловани тиквички и патладжан, това ще ви улесни много.
Терин, направен с помощта на грил тиган, патладжан и тиквички и козе или овче сирене.
Нарежете патладжана по дължина на 1 см резени. Ако са стари, поръсете със сол и оставете да престои 1 час, за да премахнете горчивите сокове, след това измийте и подсушете.
Смесете зехтин с лимонов сок и кората на лимона. Намажете с четка резените патладжан, добавете смлян черен пипер.
Изпечете резените на грил тиган или печете в гореща фурна до готовност. Нарежете тиквички по дължина, намажете с лимоново масло, след това запечете до готовност на грил тиган или печете във фурна.
Изпечете калифорнийския пипер в гореща фурна. Извадете и поставете направо в найлонов плик да изстине и да го обелите по-лесно. След като изстине, го обелете.
За подредбата на теринa със зеленчуци вземете алуминиево фолио, след това покрийте със стреч фолио и поставете в пласмасова форма.
Поставете слой от патладжан от долната и горната страна. Слой от тиквички, след това пипер и сирене. Повторете на финала с патладжан. Сгънете и увиване с фолио.
Поставете капак или друго отгоре и поставете най-лесния и вкусен терин със зеленчуци в хладилник. Издържа два или три дни в хладилника.
Сервирайте с италиански салатен микс или само рукола салата и дресинг винегрет.