Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Най-лесният и вкусен терин със зеленчуци

Най-лесният и вкусен терин със зеленчуци

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Най-лесният и вкусен терин със зеленчуци
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Рецептата за терин със зеленчуци съчетава две от нещата, които толкова ни харесва да чуваме - прави се лесно и е супер вкусен"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям или 2 средни
  • тиквички - 2 средни
  • пипер - 2 или 3 червени калифорнийски
  • козе сирене - 200 г твърдо фета или овче сирене
  • лимони - сок и настъргана кора от 1
  • зехтин - 1/2 ч.ч. екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - пасирана скилидка (по желание овкусяване на зеленчуците след изпичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие заслужава всяка минута през която се приготвя. Времето наистина е нужно за приготвянето му, но ако имате мариновани гриловани тиквички и патладжан, това ще ви улесни много.

Терин, направен с помощта на грил тиган, патладжан и тиквички и козе или овче сирене.

Нарежете патладжана по дължина на 1 см резени. Ако са стари, поръсете със сол и оставете да престои 1 час, за да премахнете горчивите сокове, след това измийте и подсушете.

Смесете зехтин с лимонов сок и кората на лимона. Намажете с четка резените патладжан, добавете смлян черен пипер.

Изпечете резените на грил тиган или печете в гореща фурна до готовност. Нарежете тиквички по дължина, намажете с лимоново масло, след това запечете до готовност на грил тиган или печете във фурна.

Изпечете калифорнийския пипер в гореща фурна. Извадете и поставете направо в найлонов плик да изстине и да го обелите по-лесно. След като изстине, го обелете.

За подредбата на теринa със зеленчуци вземете алуминиево фолио, след това покрийте със стреч фолио и поставете в пласмасова форма.

Поставете слой от патладжан от долната и горната страна. Слой от тиквички, след това пипер и сирене. Повторете на финала с патладжан. Сгънете и увиване с фолио.

Поставете капак или друго отгоре и поставете най-лесния и вкусен терин със зеленчуци в хладилник. Издържа два или три дни в хладилника.

Сервирайте с италиански салатен микс или само рукола салата и дресинг винегрет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: