Солен спаначен кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
372
59
419
2
29/01/2020
"Вкусен спаначен кейк, заради който заобичахме спанака още повече "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 122
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте за кратко 3-4 с.л. зехтин, добавете бланширания спанак, щипка сол и щипка черен пипер.

Захлупете съда и задушете, докато се изпари водата от спанака или за около 10 мин. Отдръпнете съда от котлона, охладете.

В купа счупете яйцата, разбийте ги леко с вилица, излейте на струйка слънчогледовото олио и прясното мляко.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на порции към течната смес.

Прибавете натрошеното сирене и охладения спанак, овкусете с щипка настъргана лимонова кора и щипка ситно нарязан пресен джоджен.

Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете с парче хартия за печене продълговата форма за кейк.

Изсипете сместа за соления кекс.

Изпечете соления спаначен кейк на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.

Изпеченият спаначен кекс охладете на решетка и да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар