Постни пълнени картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
411
38
33
5
03/02/2020
"Постни пълнени картофи си приготвяме, остава само да вземем и подходящо питие "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 712
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват с обелката.

Когато са готови, се обливат със студена вода и се изваждат, оставят се на една страна.

Докато изстиват, се прави плънката.

Гъбите и пиперката се измиват и нарязват на дребно. Картофите се разрязват по дължина и част от тях се издълбава.

В сгорещено олио се запържват гъбите и пиперката. Прибавят се подправките (без шарена сол), разбърква се и се похлупва, оставя се да се задуши за малко.

Издълбаната част от картофите се нарязва и се прибавя към зеленчуците. Разбърква се за малко и се сваля от котлона.

Прибавя се хумусът и се разбърква добре.

Подреждат се картофите в тава върху хартия за печене. В издълбаното на всеки картоф се поръсва малко сол.

Напълват се с плънката и накрая се пълнените картофи поръсват с шарена сол.

Постните пълнени картофи се слагат във фурната на около 180 градуса, докато плънката леко се запече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар