Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш със сьомга и броколи

Киш със сьомга и броколи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Киш със сьомга и броколи
Снимка: Ivelina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Киш със сьомга и броколи, когато има на масата, се чува само звук от тракане на вилици и чинии - сами разберете защо"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • бяло вино - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • за пълнежа
  • сьомга - 150 - 200 г или на вкус
  • броколи - 400 г
  • заквасена сметана - 300 г
  • ементал - 100 г (настърган)
  • горгонзола - 100 г
  • червени пиперки - 1 бр. (нарязана)
  • лук - 1 бр. средна големина, кромид
  • червен лук - 1 бр. средна големина
  • пармезан - 40 г (настърган)
  • чесън - 1 - 2 бр. скилидка
  • боровинки - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви лесен за приготвяне киш, но в същото време богат на аромати, който може да се сервира като предястие или като основно ястие.

Първо си подготвяте тестото.

Изсипете брашното в купа и добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Можете да омесвате както на ръка, така и в планетарен миксер. Слагате брашното, щипката сол и студеното масло на малки парченца и ги разбивате заедно.

След това добавяте студеното вино по малко, докато се получи еластична смес. Увивате тестото в стреч фолио и го поставяте в хладилника за поне 40 минути.

Също така може да се съхранява в хладилника за няколко дни или може да се замрази, но консумирайте в рамките на месец.

За да направите този невероятно вкусен и пикантен киш със сьомга и броколи, почистете, измийте и нарежете броколите на розички, след което ги сварете в подсолена вода, подкиселена с лимонов сок, за около 5/6 минути.

След посоченото време изключете котлона и ги отцедете. Нарежете броколите на по-ситни розички. След като се отцедят, ги сотирайте в тиган за около 5 минути със зехтин, лют червен пипер и обелена и нарязана скилидка чесън.

Нарежете сьомгата на малки парченца и запържете за около пет минути заедно с нарязания на ситно лук и червена чушка.

Заделете за повърхността на киша няколко резенчета червен лук, розички от броколи и шепа боровинки.

След това сложете всичко в голяма купа заедно със сметаната, настъргания ементал, настъргания пармезан, горгонзола, нарязана на кубчета, разбъркайте добре съставките.

Добавете броколите и запържените лук, пиперка и сьомга.

Поръсете със черен пипер и разбъркайте.

Що се отнася до сиренето, можете да избирате между горгонзола, страчино, моцарела, рикота, скаморца и др. по ваш вкус.

След като приготвите пълнежа, намажете формата за печене със зехтин.

Разточете тестото и го поставете във формата, като гледате да е по-голямо и при разстилането да има 4-5 см височина.

Разстелете листа тесто в кръгла форма, предварително облицована с пергаментова хартия. Изсипете пълнежа.

След това поставете киша със сьомга и броколи в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути до златисто кафяво.

Насладете се на рецептата ми на този вкусен киш със сьомга и броколи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: