Начин на приготвяне
В малко топла вода разтваряме маята, добавяйки 1 ч.л. захар, докато шупне.
В купа си разбиваме 3-те яйца, добавяме част от киселото мляко, като не забравяме да оставим за заливката.
В останалото кисело мляко слагаме 1 ч.л. сода бикарбонат и прибавяме в купата, след това и 3-те с.л олио.
Започваме да добавяме брашното, докато може да се бърка. На остатъка от пресятото брашно изсипваме тестото и доомесваме.
Прави се меко тесто. Оставяме да втаса. Аз лично го поставям в тава във фурната при 50 градуса, намазано с олио и покрито със стреч.
След като втаса, го премесваме върху намаслена повърхност. Разделяме го на 2 и на още 2 и така, докато получим много малки топчета.
Намасляваме си добре ръцете със сместа краве масло-олио и разнемаме топчетата, поставяме обилно сирене и сгъваме 4-те края към средата. Сгънатото остава отдолу.
Топчетата за милинките могат да се оформят по желание и размер.
Подреждат се в намаслена тава и втасват отново.
Ако остане сирене, го натрошаваме между топчетата. Вече втасали, милинките са готови за печене.
Правим заливката. Разбиваме 1 яйце с 2 пълни супени лъжици кисело мляко, 3-4 с.л. смес краве масло-олио и 1 пълна ч.л. брашно.
Намазваме готовите милинки внимателно и обилно с четка!
Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Добър апетит!