Начин на приготвяне
В блендер смелете орехите заедно с кокосовата захар, но не много фино, хубаво е да има малки орехови парченца.
В купа с помощта на миксер разбийте нахутената вода заедно с щипка сол, по същия начин, както бихте разбили обикновени яйчни белтъци, на пухкав твърд сняг.
Добавете смлените орехи и внимателно разбъркайте с шпатула, ще се получи леко течна смес.
Добавете кокосовото брашно и разбъркайте внимателно, сместа ще се сгъсти значително, така че да може да оформите ореховките.
С лъжица вземете част от тестото и поставете в тава, покрита с хартия за печене, може да направите ореховките, колкото големи искате, аз ги направих малко по-големи от орех.
С влажни пръсти оформете ореховите сладки, като притискате леко, така че да не са много рошави.
Печете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора
Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка да изстинат.
Съхранявайте в кутия.