Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Селска картофена яхния с домашен петел

Селска картофена яхния с домашен петел

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Селска картофена яхния с домашен петел
Снимка: Иивинка
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Селската картофена яхнийка си е най-вкусна"

Необходими Продукти

  • петел - месо от 1/2 домашен
  • картофи - 3 бр.
  • гювеч - 1 буркан домашен
  • праз
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • брашно
  • универсална подправка
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете петела, колкото да оберете и пяната му.

Обелете и нарежете картофите на средни парчета. Сложете ги в тенджера на мултикукара.

Добавете ситно нарязания праз лук. Сложете домашно приготвения гювеч в буркан. Гювечът съдържа патладжан, пипер, бамя и домати.

Сложете всички подправки в апетитната яхния, както и магданоза.

Обезкостете петела и добавете към вашата картофена яхния. Разбъркайте и долейте водичка.

Включете мултикукара на програма Stew за 40 мин.

Имате апетитна селска картофена яхния с домашен петел.

Всичко, което е приготвено с домашни продукти, е най-вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: