Кето хляб

06/02/2020
"Пригответе си здравословен кето хляб и не му мислете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 258
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват три цели яйца и един останал белтък с морска сол- 2 големи щипки. Добавя се олио и разбъркваме.

В киселото мляко се прибавя бакпулверът и разбиваме да шупне, накрая добавям и щипка сода за хляб.

Шупналата смес се прибавя при яйцата, накрая прибавяме брашно от спелта и смлени ленени семена.

Получава се като кексово тесто, но зависи от големината на яйцата.

В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме сместа, отгоре се поръсват семена от сусам и маково семе.

Печем хляба в загрята фурна 170 градуса с вентилатор до 25-30 минути или до суха клечка.

Изключва се и оставям 5-10 минути на открехната врата на фурната.

Изважда се и нарязваме на филии. Мек, вкусен и здравословен кето хляб.

Добър апетит!

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nelly
Nelly
08.05.2020 16:51
В кето храненето не се използва брашно от спелта, тъй като има много въглехидрати.
1
0