Манастирски гювеч от старите книги

Кирилова452Кирилова452
Новак
30
3
12/02/2020
"Този манастирски гювеч го извадихме от старите книги - доста добро решение нали "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 635
  • Преглеждания за месеца2020
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва в дълбок тиган. Изважда се и се отцежда.

В същата мазнина се запържват лукът, доматите и червеният пипер.

Връща се месото, посолява се и се залива с гореща вода и виното.

Оставя се да заври.

Добавят се гъбите, а след десетина минути - и чушките, нарязани на дребно.

Като поомекне месото за манастирския гювеч, се добавя оризът и се оставя да поври още десетина минути.

Вкусната яхния се прехвърля в глинен гювеч.

Гювечът с месо и зеленчуци се пече около час на умерена фурна.

При сервиране манастирският гювеч от старите книги се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар