Солена бутер торта Сърце

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
331
50
391
1
14/02/2020
"Нека изненадите започнат от сутринта с тази прекрасна солена торта сърце "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • бутертесто - 2 бр. правоъгълни листа
  • прошуто крудо - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху голям лист хартия за печене разстелете първо единия лист бутертесто. Отгоре наредете прошуто крудо.

Покрийте с другия лист бутертесто. С остър нож нарежете ленти с ширина 1 см.

Застелете голяма тава с лист хартия за печене. Усучете лентите на спирали и ги подредете в тавата за печене.

За да ви е по-лесно, направете първо едната половина на сърцето.

Така ще се ръководите по-добре при подреждането на другата половина.

Намажете оформената вече приготвената солена торта с прясно мляко.

Изпечете бутер тортата на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин, след което намалете на 180°C и довършете печенето до приятен загар.

Да ви е сладко валентинско с тази солена бутер торта Сърце!

Забележка: От останалите бутер спирали изпечете усукани соленки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар