Мамината кавърмa, стъпка по стъпка

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
176
35
484
25/02/2020
"Черпим ви с рецептата за мамината кавърма и пожелаваме добър апетит "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо977
  • Преглеждания за месеца667
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г /по възможност по - мазничко/
  • кромид лук - 2 големи глави
  • праз лук - 1 стрък
  • печени червени пиперки - 4 бр.
  • гъби - 400 гр консервирани
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • свинска мас - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер, лют червен пипер - опушен и едро смлян и сол на
  • вкус, сушена чушка
  • стрита чубрица - 1 чаена лъжица
  • ситно нарязан магданоз - 1 супена лъжица за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тайната на хубавата кавърма е бавното задушаване на месото и без много, много да се бърка.

Така остават цели парчета месо, които се разтапят в устата, без да са се раздробили по време на готвенето.

Добавете и щипка любов по Ваш вкус!

Измитото и добре подсушено месо нарязвате на кубчета с размер 3-5 см.

Сипвате месото в дълбок тиган и загрявате на максимална степен котлона, докато месото започне да се кавардисва а това е процес между пържене и задушаване. Откъдето идва наименованието на ястието .

Щом течността се изпари, месото се зачервява и остава в собствената си мазнина.

После намалявате котлона и продължавате пърженето на месото от всички страни като го обръщате с подрусване на тигана, не бъркате с лъжица.

Когато месото потъмнее до златисто от всички страни, добавяте маста. Похлупвате с капак и засичате 30 минути. За това време месото е полу-готово. Готвенето е на слаб котлон.

Важно е месото да е останало на мазнина и да започне да се пържи. През това време, обелвате лука и го нарязвате на лентички, праз лука - на дебели кръгчета. Нарязвате печеният пипер и консервираните гъбите. Добавяте към месото надробената сушена чушка, всички зеленчуци и засичате още 20 минути. Време напълно достатъчно да се задушат зеленчуците и да се до сготви месото.

След това добавете подправки и доматено пюре или нарязан на дребно един голям домат. Оставете да покъкри още пет минути. На другия котлон в тиган пригответе яйцата на очи за всяка порция по едно яйце .

Сервирайте кавърмата гореща и поръсена с пресен магданоз и яйце . Да ви е сладко !

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар