Ризото Миланезе с Пиле

станимирастанимира
Новак
65
15
5
25/02/2020
"Ризото Миланезе с пиле поднасяме с особено самочувствие и гордост "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 701
  • Преглеждания за месеца1249
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилешкото бутче.

В част от бульона разтваряме шафрана и оставяме да се оцвети.

В олиото запържваме ситно нарязания лук, щом омекне, прибавяме ориза (аз не го мия), разбъркваме и щом стане прозрачен, деглазираме с виното и оставяме да изври.

Добавяме горещия пилешки бульон на части, като бъркаме, докато омекне оризът за нашето вкусно ризото.

Щом оризът е готов, дърпаме от котлона и прибавяме разтворения шафран, връща се на котлона за кратко, докато се абсорбира течността.

Сваляме и добавяме маслото и отново разбъркваме нашето ризото Миланезе, след това прибавяме ситно настъргания пармезан и накрая пилешкото месо.

Поднасяме ризотото Миланезе с пиле, поръсена с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар