Печен телешки джолан с картофи и броколи

МиховМихов
Новак
11
2
28
01/03/2020
"Ястие, което всеки би хапнал с наслада - телешки джолан с вкусна гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За марината на телешко използвам черен, червен и бял пипер. В случая съм мариновал телешкото и съм го прибрал в буркан, залято със зехтин, докато покрие месото, и съм го оставил в хладилник да зрее две седмици.

Измивам два картофа, надупчвам ги леко с вилица и ги пека във фолио на фурна (180°C) до пълно омекване.

За топинга загрявам малка тенджерка. Сипвам колата и соевия сос. Добавям смачкан чесън и джинджифил, сол и черен пипер. Разбърквам и го оставям да ври, докато се редуцира достатъчно.

Запечатвам телешкото на тиган за кратко и го завивам във фолио с малко масло. Пека на 180°C за един час. След това махам фолиото и пека 10-15 минути на 200°C.

Изпечените картофи разрязвам на две, докато са още горещи, и издълбавам вътрешността, но оставям малки стенички, така че да изглеждат като картофени кошнички. Вътрешността смачквам, добавям кашкавала и маслото, сол, пресният чесън и копъра нарязани на ситно и разбърквам хубаво докато кашкавала се разтопи.

Предварително съм извадил кашкавала и маслото от хладилника за да може по-лесно да се разтопят. През шприц пълня картофените кошнички и ги връщам обратно във фурната на 180°C. докато хванат златиста коричка.

Броколите овкусявам с малко зехтин, соев сос, сол и черен пипер, 3 скилидки чесън и малко джинджифил нарязани за ситно, и ги пека във фурна на 180°C съвсем малко, докато леко се карамелизират.

Постигнал съм желаната консистенция на топинга и го прецеждам през цедка.

След като извадим вкусното телешко печено от фурната го оставяме да почине за 10 минути. Нарязваме на филийки и сервираме. Заливаме с топинга печения телешки джолан.

Бон апети с Печен телешки джолан с картофи и броколи!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
Много приятно подредена чиния, личи си, че имате специално отношение към храната и готвенето! Поздравление!
1
0
Михов
Михов
01.03.2020 14:08
Благодаря!
0
0