Солени кифлички за малки и големи

Аника ВойтАника Войт
Чирак
124
58
142
05/03/2020
"Всеки ще си вземе от солените кифлички, така че направете повечко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 872
  • Преглеждания за месеца1872
  • Преглеждания за седмицата164
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки парчета.

Пресейте около 800 г брашно и добавете към маслото.

С пръсти започнете да стискате маслото и брашното. Лека-полека двата продукта ще се смесят и ще се получи нещо като маслени трохи.

В киселото мляко добавете 1 ч.л бакпулвер. Разбийте е него и едно цяло яйце и единия белтък от второто яйце. Прибавете към него и натрошеното сирене. Разбитата смес изсипете към брашното и маслото.

Започнете да премесвате с ръце и прибавете останалото 200 г брашно.

Тестото за кроасаните трябва да бъде меко и да не полепва по ръцете. Ако то е такова, добавете още малко брашно.

Разделете тестото на няколко части. Така ще работите вкусните кифлички по-лесно.

Точете тестото на кръга лист с дебелина не повече от 2 мм. С нож нарежете листа на 6 или 8 половинки. Навийте, като започнете от по-големия край малки кроасанчета.

В тавичката постелете хартия за печене. На нея наредете солените кроасанчета и сложете да изпечете. Преди това ги намажете с четка с разбития останал жълтък.

Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Печете солените кроасанчета за малки и големи, докато не започнат да покафеняват.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
07.03.2020 08:36
Благодаря за оценката. Наистина са много лесни и вкусни.
1
0
Илияна Димова
Много Благодаря за идеята ! Кифличките се приготвят бързо и лесно и са много вкусни !
1
0